بازدید امروز: 6
بازدید دیروز: 7
کل بازدیدها: 30949
سیزده خرداد 1368 نه تنها تلخ ترین روز قرن برای جهان اسلام و مردم ایران بود،بلکه در کشورهای دیگر،از جمله زامبیا نیز این تلخی،کاملا احساس می شد.در این روز،امام خمینی، شاخص ترین چهره الهی پس از انبیاء و معصومین قهرمان جهاد و مبارزه، مظهر عرفان و خلوص، تبلور زهد و تقوی، مصمم ترین چهره سازش ناپذیر در مقابل ظلم و شرک و بی عدالتی، الگوی منحصر به فرد دست پروده اسلام از میان ما رخت بر بست و قلب تپنده امت جهانی اسلام از کار ایستاد.من در آن زمان در زامبیا،مامور بودم.آن روزبه محض انتشار خبر ارتحال رهبر کبیر انقلاب اسلامی پرچم های رسمی زامبیا به حال نیمه افراشته درآمده و در نخستین ساعات روز تعدادی از مسلمانان از جمله شیعیان با سفارت تماس گرفتند و در نهایت اندوه،با ملت مسلمان ایران همدردی نمودند. روز بعد از این ضایعه آقای "زولو" دبیرکل حزب حاکم در غیاب رئیس جمهور زامبیا پیام تسلیتی خطاب به حضرت آیت ا... خامنه ای فرستاد که متن آن در روزنامه "تایمز" انتشار یافت. آقای کائوندا رئیس جمهور هم به محل سفارت آمد و در حالی که محزون بنظر می رسید، در دفتر یادبود نوشت:
"ما برای او عزاداریم چون انقلاب او یک انقلاب مذهبی و معنوی بود. ما برای او عزاداریم چون قبل از هر چیز او به خداوند بخشنده مهربان خدمت کرد. امیدوارم روح او برای همیشه راهنمای ایرانی ها باشد."
مراسم عزاداری و تدفین حضرت امام راحل(ره) با حضور ده میلیون نفری،نیز از تلویزیون زامبیا پخش شد که نظر بسیاری از مسلمانان و غیر مسلمانان را نسبت به تبلیغات غرب تغییر داد.علاوه بر نامه های تسلیت و حضور مردم در سفارت، مراسم قرآن خوانی و دعا برای حضرت امام و مراسم شب هفت ایشان در محل سفارت جمهوری اسلامی برگزار شد.تعداد زیادی زن و مرد مسلمان به رغم مشکلات فراوان از دور و نزدیک به سفارت آمده ودر این مراسم حضور یافتند.تمامی روزنامه های زامبیا به زبان های انگلیسی و محلی و رادیو سراسری این کشور هم رویدادهای مربوط به رحلت این رهبر الهی را در صدر اخبار خود قرار دادند. تلویزیون سراسری زامبیا در تمامی بخش های خبری خود علاوه بر اعلام فاجعه این رحلت جانگداز ، تصاویر عزاداری مردم مسلمان ایران را پخش کرد. در مجموع دولت، مردم و رسانه های همگانی ،توجه خاصی نسبت به این واقعه جانگذاز نشان دادند. بعدها وقتی آقای نلسون ماندلا از زندان رژیم آپارتاید آزاد شد،خاطراتی از حدود 30 سال حبس در زندان های نژادپرستان را بازگو نمود ودر مورد تأثیر انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) در قیام مردم آفریقای جنوبی اظهار داشت:
"انقلاب اسلامی ایران تحت رهبری امام خمینی(ره) امیدهای فراوانی را برای قیام مردم آفریقای جنوبی در مبارزه علیه بیعدالتی بهمراه داشته است و بدون تردید تاریخ هرگز نقش ایران اسلامی را فراموش نخواهد کرد."
نلسون ماندلا در سفر به تهران نیز وقتی مدرک دکترای افتخاری علوم سیاسی دانشگاه تهران را دریافت می کرد در تجلیل از مقام بنیانگذار انقلاب اسلامی گفت:
"امام خمینی(ره) یکی از الگوهای ما در ادامه راهمان بود، او یکی از قهرمانانی بود که ما با اتکاء بر آنان به مبارزه ضد آپارتاید خود ادامه دادیم".
وی در حرم مطهر امام خمینی(س) نیزحضور یافته و نسبت به بنیانگذار انقلاب اسلامی ادای احترام کرد و دیداری صمیمانه نیز با یادگار امام ، حجت الاسلام حاج سید احمد خمینی داشت.
در دوره حضور در زامبیا ،روزنامه زامبیا دیلی میل آمادگی خود را برای معرفی افکار امام اعلام کرد و و ما موفق شدیم به مدت یک ماه هروز یکی از سخنان امام خمینی(ره) ،غالبا در حمایت از محرومین و مستضعفین را،در بالای صفحه اول این روزنامه چاپ کنیم. از این طریق مردم زامبیا بیشتر با اندیشه های حضرت امام آشنا شدند.
مولیکیتا رئیس وقت مجلس ملی زامبیا هم در سفری که به ایران داشت از محوطه جمارن دیدن کرد و به آقای رفسنجانی رئیس جمهور وقت ایران گفت:
"ما خانه امام خمینی را هم دیدیم و به وسیله پسر ایشان مورد استقبال واقع شدیم .خانه ساده این رهبر بزرگ ما را بسیارتحت تاثیرقرار دادیم و وقتی که از کاخ شاه یعنی سعدآباد هم بازدید کردیم به بزرگی امام خمینی و کوچکی شاه بیش از پیش پی بردیم."
و اما "کنت کائوندا" که در دوران ریاست جمهوری خود نتوانست به تهران بیاید در تاریخ دهم اردیبهشت 1388 در سن هشتاد و پنج سالگی و با قدی خمیده و قامتی فرتوت به ایران آمد. کائوندای پیر که هنوز دستمال سفید خود را به نشانه علاقمندی به صلح در دست داشت مثل دوران ریاست جمهوری خود خنده رو و پر امید بود.وقتی در مسیر فرودگاه تا هتل، از کنار مرقد امام می گذشتیم آهی کشید و گفت آیت الله مرد بزرگی بود،او نه تنها به ایران بلکه به همه مستضعفین جهان و بخصوص مردم آفریقا کمک کرد.کائوندا به کشتزارهای نزدیک بهشت زهرا هم نگاه کرد و گفت شما چقدر خوشبخت هستید که می توانید غذای خود را در داخل کشورتان تهیه کنید و به بیگانه وابسته نباشید.وی گفت کشوری که نان خود را نتواند تهیه کند،هیچگاه آزاد نیست.وی در حالی که به گنبد مرقد امام نگاه می کرد افزود: مردم شما آسمانی هستند،در هر جای این کشور می روم آثار معنویت را می بینم و از اینکه اینقدر دیر به ایران آمدم متاسف هستم،بدانید من هم مثل شما یکتاپرستم و به خدای بخشنده و مهربان اعتقاد دارم،خدای شما به مسیحیان نیز تعلق دارد.وی موقع ترک ایران با زهم به امام خمینی ادای احترام کرد و گفت برای من دعا کنید و بدانید که قلب من مثل آیتالله خمینی و همه ایرانیان برای نجات مستضفین می تپد.
برچسب ها :